- TM 31
Składniki
muffiny
- 200 g żółtego sera, pokrojonego w kostkę
- 100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kawałki
- 210 g maślanki
- 60 g oleju
- 1 surowe jajo
- 220 g mąki pszennej tortowej, lub innej jakiej używasz do wypieków
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 szczypty soli
- szypta solidna suszonego oregano
- szczypta suszonych pomidorów w płatkach
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 180*C i wyłóż formę papilotkami.
Do "Blokada naczynia miksującego" włóż ser żółty i zmiel 7s/5 .Przełóż do innego naczynia
Do "Blokada naczynia miksującego" włóż szynkę i zmiel 5s/5.Przełóż do innego naczynia (ja położyłam na serze)
Do "Blokada naczynia miksującego" wlej maślankę ,olej ,jajko i wymieszaj 5s/4
Dodaj mąkę, proszek ,sól i wymieszaj 5s/4
Włóż ser z szynką , zioła i pomidory , wymieszaj "Obroty wsteczne" 5s/4
Nałóż równomiernie do papilotek i wsuń do piekarnika .
Piecz w temperaturze 180*C 25-30min w pozycji góra - dół.
Można podać na ciepło i zimno .
Ja przed pieczeniem jeszcze posypałam rozdrobnionym serem ,bo lubię chrupiącą skórkę
muffinki
Porady
Jest to zmodyfikowany do moich potrzeb przepis z Kalendarza 2014 Thermomixa ( który udało mi się wygrać)
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ile ludzi tyle smaków a,nic nie stoi na przeszkodzie aby modyfikować ,moja rodzina w takiej wersji zaakceptowała ale my kochamy sery i muffinki
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Witam, jak dla mnie zbyt wiele sera, a za mało innych składników. Zrobiłam w wersji torciku z mozarellą - jednak to nie to, może jako muffinki byłoby lepsze. Mi wyszło mdłe, wykonaywałam zgodnie z przepisem. Wydaje mi się że zmiana dodatków i ich proporcji i będzie ok. Pozdrawiam