thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Pufy z kaszy gryczanej

  • 58 g masła
  • 120 g wody
  • 80 g mąki pszennej
  • 80 g kaszy gryczanej, prażonej, nieugotowanej
  • 80 g cebuli, posiekanej
  • 2 porcje jajka
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypty chili, mielonego
  • 0,5 litra oleju, do smażenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pufy z kaszy gryczanej
  1. Podgotuj kaszę gryczaną - skróć czas o 4 min niż podaje opakowanie.
  2. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać masło, chilli i sól, gotować Podgrzewanie"Podgrzewanie" 4 min/100°C/obr. 1.
  3. Dodać mąkę, wymieszać Miksowanie"Miksowanie" 30 s/obr. 3.
  4. Do naczynia miksującego dodać jajka, wymieszać Miksowanie"Miksowanie" 2 min/obr. 5.
  5. Dodać kaszę i cebulę, wymieszać 1 min/obr. Mieszanie"Mieszanie" . W międzyczasie rozgrzać olej w garnku.
  6. Ciasto wykładać łyżeczką na gorący olej, smażyć na złoty kolor przez 5 min.
    Podawać od razu po usmażeniu.

Porady

Pufy można podawać ze śmietaną.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pufy z kaszy gryczanej

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy