thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
38min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Faszerowane Kajzerki PoliczonaSzama

4 Kajzerki

300g piersi z kurczaka

Pół cebuli czerwonej

Pół papryki

Szczypiorek

Natka pietruszki

Jajko

10ml mleka

2 ząbki czosnku

10ml oliwy z oliwek

Ser

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Pokrój pierś z kurczaka w kostkę przypraw solą, pieprzem, papryką słodką i (można przyprawą do gyrosa) wleje oliwę i pomieszaj dłonią.
    2. Na patelnie podsmażyć mięso i odstawić
    3. Przekrój paprykę i ceblę w kostkę i dać do miski
    4. Szczypiorek pokroić. Przełożyć do miski z papryka i cebula do tego podsmażonego kurczaka i trochę sera.
    5. Wszystko wymieszać w misce
    6. W mniejszej misce dodać jajko i mleko wymieszać i wlać do miski z warzywami i kurczakiem.
    7. Do małej miseczki wlać oliwę I przecisnąć ząbki czosnku przez praskę do tego kilka gałązek pietruszki i miszamy lyzka I odstawiamy.
    8. Nacinamy kajzerki po cięciach, tak żeby nie przeciąć. Otwieramy gwiazdę z kajzerki I przygniatamy ten środek.
    9. Do kajzerki przelewamy oliwe z czasnkiem(pędzelkiem) i przekładamy warzywa z kurczakiem
    10. Kajzerki faszerowane kładziemy na papierze do pieczenia i na blachę. Na to dodać ser I do piekarnika
    11. 200° góra-dół 8-10min

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Faszerowane Kajzerki PoliczonaSzama

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy