Składniki
Faszerowane Kajzerki PoliczonaSzama
4 Kajzerki
300g piersi z kurczaka
Pół cebuli czerwonej
Pół papryki
Szczypiorek
Natka pietruszki
Jajko
10ml mleka
2 ząbki czosnku
10ml oliwy z oliwek
Ser
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Pokrój pierś z kurczaka w kostkę przypraw solą, pieprzem, papryką słodką i (można przyprawą do gyrosa) wleje oliwę i pomieszaj dłonią.
2. Na patelnie podsmażyć mięso i odstawić
3. Przekrój paprykę i ceblę w kostkę i dać do miski
4. Szczypiorek pokroić. Przełożyć do miski z papryka i cebula do tego podsmażonego kurczaka i trochę sera.
5. Wszystko wymieszać w misce
6. W mniejszej misce dodać jajko i mleko wymieszać i wlać do miski z warzywami i kurczakiem.
7. Do małej miseczki wlać oliwę I przecisnąć ząbki czosnku przez praskę do tego kilka gałązek pietruszki i miszamy lyzka I odstawiamy.
8. Nacinamy kajzerki po cięciach, tak żeby nie przeciąć. Otwieramy gwiazdę z kajzerki I przygniatamy ten środek.
9. Do kajzerki przelewamy oliwe z czasnkiem(pędzelkiem) i przekładamy warzywa z kurczakiem
10. Kajzerki faszerowane kładziemy na papierze do pieczenia i na blachę. Na to dodać ser I do piekarnika
11. 200° góra-dół 8-10min
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze