Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Szpinakk Michell
- 1 ząbek czosnku
- 1 szczypty pieprzu, mielonego
- 75 g cebuli
- 45 g oleju rzepakowego
- 350 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego
- 1 szczypty soli
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 75 g twarożku, 40% tłuszczu
- 150 g makaronu pełnoziarnistego
- 755 g sera feta
- 300 gramy pomidorków cherry
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wrzucić 75 g cebuli
i ząbek czosnku.
Rozdrobnić 5 s z prędkością 5.
Zgarniąć kopystką.
Dolać oliwy z oliwek.
Dodać szczypte soli.
Dodać szczypte pieprzu.
Przykryj miarką. - Dusić 3 minuty w temperaturze 90°C
z prędkością 1. - Ściągnąć miarke.
Dodać 75g twarożku. - Dodać 350 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego.
- Dodać 2 szczypty gałki muszkatołowej.
- Dusić 7 minut w temperaturze 100°C
z prędkością 1. - Dusić 5 minut w temperaturze 120°C
z prędkością 1. - Ściągnąć miarke.
Dodać 75g pokrojonego sera feta.
Dobrze wymieszać kopystką,
Założyć miarke. - Mieszać 4 minuty z prędkością 1.5
Danie tgotowe.
Smacznego.
Sos Szpinakowy.
Finallo
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze