Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Obiad
- 200 g fasoli, suchej, NIE! szparagowej
- 120 g makaronu ryżowego
- 18 g oliwy z oliwek
- 230 g papryki, czerwonej
- 50 g sera parmezan, twardego
- 2 Cebule dymki
- 90 g bulionu, rosołowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do 2ch garnków (mały i średni) nalej wody. Zagotuj.
- Do naczynia włóż 50 g parmezanu. Rozdrobnij 10 s/obr. 10. Przełóż do miseczki.
- Na pokrywie naczynia postaw miskę. Odmierz do niej 200 g fasoli szparagowej. Ugotuj w garnku.
- Na pokrywie naczynia postaw miskę. Odmierz do niej 120 g makaronu ryżowego. Ugotuj w garnku.
- Do naczynia miksującego włóż 2 cebule dymki i 230 g papryki. Rozdrobnij 4 s/obr 5. Podsmaż na niewielkiej ilości oliwy.
- Dodaj ugotowaną fasolę. Całość można polać 3 łyżkami bulionu i wymieszać.
- Doprawić. Podawać z makaronem posypanym parmezanem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?