thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Obiad

  • 200 g fasoli, suchej, NIE! szparagowej
  • 120 g makaronu ryżowego
  • 18 g oliwy z oliwek
  • 230 g papryki, czerwonej
  • 50 g sera parmezan, twardego
  • 2 Cebule dymki
  • 90 g bulionu, rosołowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do 2ch garnków (mały i średni) nalej wody. Zagotuj.
  2. Do naczynia włóż 50 g parmezanu. Rozdrobnij 10 s/obr. 10. Przełóż do miseczki.
  3. Na pokrywie naczynia postaw miskę. Odmierz do niej 200 g fasoli szparagowej. Ugotuj w garnku.
  4. Na pokrywie naczynia postaw miskę. Odmierz do niej 120 g makaronu ryżowego. Ugotuj w garnku.
  5. Do naczynia miksującego włóż 2 cebule dymki i 230 g papryki. Rozdrobnij 4 s/obr 5. Podsmaż na niewielkiej ilości oliwy.
  6. Dodaj ugotowaną fasolę. Całość można polać 3 łyżkami bulionu i wymieszać.
  7. Doprawić. Podawać z makaronem posypanym parmezanem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

7 + 8, 12:00

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: