Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
5 + 6, 08:00
Omlet
- 4 jajka, średnie
- 3 łyżki olej rzepakowy, tłoczony na zimno
- 100 g cebuli, 1 szt
- 2 ząbki ząbek czosnku
- 40 g jarmużu
- 40 g mąka żytnia, razowa
- 120 g pieczarek, ok 6 szt
- 140 g woda mineralna, gazowana
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia postaw miskę. Odmierz do niej 40 g jarmużu. Umyj, odstaw.
- Na pokrywie naczynia postaw miskę. Odmierz do niej 20 g mąki żytniej. Odstaw.
- Na pokrywie naczynia postaw miskę. Odmierz do niej 70 g wody gazowanej, odstaw.
- Do naczynia wrzuć 100 g cebuli przekrojonej na pół. Rozdrobnij 4 s/obr. 5.
- Rozgrzej olej na patelni.
- Na pokrywie naczynia postaw miskę. Odmierz do niej 120 g obranych pieczarek. Pokrój na kawałki.
- Na patelni usmaż cebulę razem z grzybami. Dodaj 2 ząbki zmiażdżonego czosnku.
- Odłóż połowę cebuli i pieczarek na jutro.
- W oddzielnym naczyniu ubij 2 białka na gęstą pianę. Dodaj żółtka i ponownie ubij. Dodaj odmierzoną mąkę.
- Dodaj odmierzoną wodę dla osiągnięcia puszystości. Omlet wlej na patelnię i usmaż z połową grzybów. Podawaj z połową odmierzonego jarmużu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?