Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Sałatka
- 400 g sałaty lodowej, nie lodowa! tylko mix
Obiad
- 60 g ryż brązowy
- 130 g cukinii, 1/2 szt
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 12 g natki pietruszki, świeżej
- 170 g pomidora
- 400 g sola, świeża, oczyszczona, ew. dorsz, mintaj, morszczuk, sandacz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 200 gr sałat umyć, odwirować polać 1 porcją sosu francuskiego
- 400 g ryby umyj, osusz, ułóż w szklanej misce, posyp pieprzem i solą, skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 2-3h
- Do suchego naczynia włóż 12 g pietruszki. Rozdrobnij 5 s/ obr. 6. Odstaw
- Do naczynia włóż 130 g cukini pokrojonej na kawałki. Rozdrobnij 3 s/obr. 4.5. Obsmaż na oliwie.
- Dodaj 170 g pokrojonych pomidorów. Smaż 5 minut.
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
- Ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu, przykryj cukinią i pomidorami, lekko posól i popieprz do smaku.Piecz 20 minut. Podawać z natką pietruszki, brązowym ryżem i mixem sałat.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?