thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Sos francuski 4 szt

  • 8 g ząbka czosnku
  • 16 g musztardy, bez cukru
  • 8 g ocet winny
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczki soli, drobnej, Himalajskiej

Sałatka

  • 240 g fasola Kidney, sucha, nie sucha! konserwowa czerwona
  • 20 g kapary, konserwowe, ew oliwek
  • 120 g tuńczyk, w oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    sos na 4 porcje
  1. Na pokrywie naczynia postawić słoik. Odmierzyć 8 g czosnku zmiażdżonego, 16 g musztardy, 8 g octu winnego, 35 g oliwy, 4 szczypty pieprzu i 4/5 łyżeczki soli. Zamknąć szczelnie słoik. Porządnie wymieszać. Odlać 1/2 do miski. Resztę przechowywać w słoiku w szczelnie zamkniętym słoiku. Sos zawsze wstrząsnąć prze uyciem.
  2. Sałatka
  3. Miskę z sosem postawić na pokrywie naczynia. Dodać 120 g odsączonego tuńczyka i 240 g odsączonej fasoli. Dodać 20 g kaparów. Wymieszać.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

3 + 4, 19:00

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?