Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Sos francuski 4 szt
- 8 g ząbka czosnku
- 16 g musztardy, bez cukru
- 8 g ocet winny
- 35 g oliwy z oliwek
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczki soli, drobnej, Himalajskiej
Sałatka
- 240 g fasola Kidney, sucha, nie sucha! konserwowa czerwona
- 20 g kapary, konserwowe, ew oliwek
- 120 g tuńczyk, w oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia postawić słoik. Odmierzyć 8 g czosnku zmiażdżonego, 16 g musztardy, 8 g octu winnego, 35 g oliwy, 4 szczypty pieprzu i 4/5 łyżeczki soli. Zamknąć szczelnie słoik. Porządnie wymieszać. Odlać 1/2 do miski. Resztę przechowywać w słoiku w szczelnie zamkniętym słoiku. Sos zawsze wstrząsnąć prze uyciem.
- Miskę z sosem postawić na pokrywie naczynia. Dodać 120 g odsączonego tuńczyka i 240 g odsączonej fasoli. Dodać 20 g kaparów. Wymieszać.
sos na 4 porcje
Sałatka
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?