Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
SAŁĄTKA Z KURCZAKIEM I ZE SZPINAKIEM
- 150 g piersi z kurczaka, lub 170 piersi z indyka przygotowanego dzien wcześniej podczas obiadu
- 60-80 g liści szpinaku, świeżych
- 150 g winogron, przekrojonych na pół
- 170 g suszone pomidory, (NIE TE W OLEJU)
- 20 g orzechów włoskich, łuskanych, rozdrobnionych na kawałki
sos vinegret
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek extra vergine, lub oleju lnianego, z czarnuszki, z ostropestu
- 40-50 g soku z cytryny
- 37 gramy miodu, najlepiej gryczany lub spadziowy
- 2 łyżeczki musztardy
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/3 łyżeczki pieprzu, mielonego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do większej miski włożyć szpinak, pierś z kurczaka, winogrona, suszone pomidory, orzechy.
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Czosnek zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę, miód, sól i pieprz, wymieszać 12 s/obr. 3. Sos winegret wylać do wcześniej przygotowanej miski z salatką.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze