Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
PASTA Z TUŃCZYKA NA PLASTRACH OGÓRKA
- 10 g natka pietruszki, świeża, tylko liście
- 20-30 g sok z cytryny
- 130 g tuńczyk, z puszki, w wodzie odsączony lub w sosie własnym odsączony
- 150 g czarnych oliwek, bez pestek
- 40 gjogurt wegański naturalny bez dodatków
- 20 g kaparów, konserwowych
- 1 ząbek czosnku
- 1 szczypty soli
- 1 ogórek, pokrojony w grube plastry około 5mm
- 1-2 papryczka chili, świeża, pokrojona w cienkie plastry (opcjonalnie)
- 100 g chleb, żytni lub 60g wafli ryżowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Natkę pietruszki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać sok z cytryny, tuńczyka, oliwę, jogurt, oliwki, kapary, czosnek, sól i pieprz, rozdrobnić Turbo/1 s/2 razy. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, rozdrobnić ponownie Turbo/1 s/2 razy. Pastę z tuńczyka nakładać na plastry ogórka, udekorować papryczką chili i układać na półmisku. Dodać chleb, podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce do momentu podania.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?