Czas przygotowania
55min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
RISOTTO Z HALIBUTEM
- 1500 g wody
- 1 łyżeczek soli
- 1 szczypty pieprzu, mielonego
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 10 g natki pietruszki, świeżej
- 40-45 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 265 g filetów z ryby, np.miruna, mintaj, panga itp lub 150g halibuta/łososia
risotto
- 80 g bulwy kopru włoskiego
- 15 g oliwy z oliwek extra vergine
- 150 g Pora, pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 gałązki tymianek, świeży, lub 1łyżeczka tymianku suszonego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprz, mielony
- 80 g wody
- 70 g ryżu do risotto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól i pieprz. Włożyć koszyczek. Do koszyczka włożyć cebulę, natkę pietruszki, seler naciowy i rybę, gotować na parze 20 min/100°C/obr. 1. Wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, rybę zachować, a warzywa wyrzucić. Wywar przelać do innego naczynia, zachować.
- Do naczynia miksującego włożyć koper włoski, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Dodać oliwę, pora, tymianek, sól i pieprz, dusić 5 min/120°C/obr."Mieszanie"
- Dodać wodę, dusić bez założonej miarki 3 min/120°C/obr. "Mieszanie"
- Dodać 210 g zachowanego wywaru i ryż, gotować 15 min/100°C/"Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie"
- Risotto pozostawić w naczyniu miksującym na 1 min, następnie przełożyć do naczynia, w którym będzie podawane. Dodać ugotowanego rybę, delikatnie przemieszać kopystką. Posypać pozostałym rozdrobnionym parmezanem. Risotto z halibutem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
wywar
risotto
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Looks like an interesting risotto recipe with halibut - steaming the fish and vegetables first to create a flavorful broth sounds like a clever cooking technique! Play vampire survivors online for free and get the most updated Evolutions and Wiki check Vampire Survivors Evolutions
Flash games are a popular game genre in the 2000s, developed on the Adobe Flash platform. They are often characterized by being simple, easy to play, and do not require powerful hardware, suitable for quick entertainment on a web browser without downloading. flash games are often built with 2D graphics and come in many genres such as adventure, puzzle, action, strategy, and simulation games.
Fish cooked with rice, what an interesting dish Final Grade Calculator