
Składniki
Tapas Hiszpański
- 2 jajko
- 1 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżki mleka
- 1 łyżki oleju
- pieprz, mielony
- sól
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Tapas
Porady
1. Do naczynia wlej mleko i dodaj mąkę. Dokładnie rozetrzyj "Mieszanie" powstałe ciasto, żeby nie było grudek.
2. W innym naczyniu ubij białka. Sprawdź czy miska jest sucha, bo w innym wypadku może ci się nie udać.
3. Rozetrzyj żółtka z mąką i mlekiem.
4. Ubite białka dodaj do pozostałych składników i delikatnie wymieszaj.
5. Rozgrzej oliwę na patelni. Wlej Tapas. Nasępnie posyp go swoimi ulubionymi dodatkami, na przyład szynką .
6. Przewróć tapas na drugaą stronę.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze