thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

kolacja

  • 90 g soczewica, suszona, czerwona
  • 20 g pestki dyni
  • 90 g marchewki
  • 40 g korzeń pietruszki
  • 70 g Pora
  • 750 g wody
  • 90 g ziemniaków, młodych

Dodatkowo śniadanie

  • 10 g olej rzepakowy, tłoczony na zimno
  • 6 g bazylii, świeżej
  • 2 bułki, grahamki
  • 100 g pierś z kurczaka, bez skóry, brojler
  • 180 g pomidora, 1 szt
  • 100 g ser mozzarella
  • 8 liści sałaty

obiad dodatkowo

  • 40 g jogurt naturalny, 2% tłuszczu
  • 360 g ogórka, 2 szt
  • 320 g udko z kurczaka, bez skóry, 2 szt
  • 2 g chili, mielone
  • 6 g papryka, mielona
  • 10 g sosu sojowego, 2 łyżeczki
  • 60 g ryż basmati

Koktajl

  • 520 g grejpfrut, czerwony
  • 240 g maliny, świeże
  • 480 g wody
  • 30 g nasion chia
  • 200 g czerwonego buraka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Zupa
  1. Na pokrywie naczynia postaw koszyczek. Odmierz do niego 90 g czerwonej soczewicy. Przelej wodą, odstaw. elej wodą, odstaw.
  2. Na pokrywie naczynia postaw miskę. Odmierz do niej 90 g ziemniaków pokrojonych w kostkę. Odstawić.
  3. Do naczynia miksującego włożyć 90 g marchewki, 40 g korzenia pietruszki i 70 g pora. Rozdrobnij 4 s/obr. 4.5
  4. Do naczynia dolać 750 g wody (zobaczyć czy nie za mało), włożyć koszyczek, gotować 10 min/100 C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. Mieszanie"Mieszanie"
  5. Wyjąć koszyczek z soczewicą. Do naczynia dodać 90 g ziemniaków, 1 łyżeczkę oregano i 1 łyżkę bulionu. Gotować 20 min/100°C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. Mieszanie"Mieszanie"
  6. Zupę można zmielic 8 s/obr. 8 lub pozostawić kawałki. Dodać soczewicę i 20 g pestek dyni, wymieszać. 2 porcje.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

11 + 12, 19:00

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: