- TM 31
Składniki
bułki
- 250 g ciepłej wody
- 25 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 500 g mąki pszennej typ 450, lub bułkowej 650
- 1 łyżeczka soli
- 40 g oleju
- 1 ugotowany brokuł
- 1 świeże surowe jajko
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlej wody około 1l i na Varomę ułóż rozebrany na różyczki brokuł i ugotuj go na parze około 20min (można to zrobić dzień wcześniej) wystudź
Wodę po parowaniu można wykorzystać do zupy jarzynowej ,sosu lub do bułek
Włóż do dzbanka w podanej kolejności wszystkie składniki ciasta (woda może być z parowania brokuła)
Wyrób 3min/"Ciasto" i przełóż do miski wysmarowanej leciutko olejem (ułatwia wyjęcie wyrośniętego ciasta ) i zostaw do wyrośnięcia 15-30min (musi podwoić objętość )
Włącz piekarnik nagrzej do 210*C
Wyrośnięte ciasto podziel na cztery i każdą część na 3
Lekko spłaszcz włóż do środka różyczkę brokuła zaklej dokładnie uformuj kształt połóż zlepieniem do dołu na wyłożonej papierem formie
Tak postępuj z wszystkimi bułkami
Roztrzep jajko i posmaruj bułki wstaw do piekarnika na 20-25min
Studź na kratce
bułki z brokułem
Porady
Bułki smakują na ciepło .
Przekrojona na zdjęciu jest jednodniowa idealna z masłem i wędliną lub innymi dodatkami
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze