thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1
  1. Do naczynia miksującego wlać 230g wody
  2. Rozkruszyć 42g drożdży
  3. Dodać 1 łyżeczka cukru
  4. Wolne gotowanie"Wolne gotowanie" 2 min Podgrzewanie"Podgrzewanie" 37st Mieszanie"Mieszanie" 1
  5. Dodać 500g mąki pszennej
  6. Dodać 50 g oleju
  7. Dodać 1 łyżeczka soli
  8. Ciasto"Ciasto" Wolne gotowanie"Wolne gotowanie" 3 min
  9. Następnie z ciasta zrobić rulon i uformować 8 bułeczek
  10. Na wytozonej papierem blaszce pouktadac butki i kazda z nich pokryc plastrem sera.
  11. Taka blache butek wktadamy do nagrzanego a 50°C

    piekarnika (góra/dót) ustawiamy 17 minut i zwiekszamy temperature piecyka do 190°C.

Porady

Wskazówki

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki ekspresowe z chrupiącym serem -od „thermo_pomysly”

Wydrukuj:

Komentarze