thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
31min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

muffiny

  • 200 g żółtego sera, pokrojonego w kostkę
  • 100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kawałki
  • 210 g maślanki
  • 60 g oleju
  • 1 surowe jajo
  • 220 g mąki pszennej tortowej, lub innej jakiej używasz do wypieków
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1-2 szczypty soli
  • szypta solidna suszonego oregano
  • szczypta suszonych pomidorów w płatkach

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    muffinki
  1. Rozgrzej piekarnik do 180*C i wyłóż formę papilotkami.

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włóż ser żółty i zmiel 7s/5 .Przełóż do innego naczynia

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włóż szynkę i zmiel 5s/5.Przełóż do innego naczynia (ja położyłam na serze)

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlej maślankę ,olej ,jajko i wymieszaj 5s/4

    Dodaj mąkę, proszek ,sól i  wymieszaj 5s/4

    Włóż ser z szynką , zioła i pomidory , wymieszaj Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 5s/4

    Nałóż równomiernie do papilotek i wsuń do piekarnika .

    Piecz w temperaturze 180*C 25-30min w pozycji góra - dół.

    Można podać na ciepło i zimno .

    Ja przed pieczeniem jeszcze posypałam rozdrobnionym serem ,bo lubię chrupiącą skórkę

     

Porady

Jest to zmodyfikowany do moich potrzeb przepis z Kalendarza 2014 Thermomixa ( który udało mi się wygrać)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wytrawne muffinki

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 2, 2015 at 06:14

    Ile ludzi tyle smaków a,nic nie stoi na przeszkodzie aby modyfikować ,moja rodzina w takiej wersji zaakceptowała ale my kochamy sery i muffinki tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

  • września 1, 2015 at 17:53
    2.0

    Witam, jak dla mnie zbyt wiele sera, a za mało innych składników. Zrobiłam w wersji torciku z mozarellą - jednak to nie to, może jako muffinki byłoby lepsze. Mi wyszło mdłe, wykonaywałam zgodnie z przepisem. Wydaje mi się że zmiana dodatków i ich proporcji i będzie ok. Pozdrawiam tmrc_emoticons.)