thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
37min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
przez massii
opublikowany: 11/17/12
zmieniono dnia: 11/18/12

Składniki

Pierś i farsz

  • 2 piersi z kurczaka
  • 30 g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 jajko kurze
  • sól,pieprz
  • 1 litr wody mineralnej gazowanej, do namoczenia i ugotowania grzybów

sos grzybowy

  • 1 wywar z gotowania grzybów
  • 1 cebula
  • 2 MT mąki
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • sòl, pieprz, kminek
  • 1 łyżki masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Farsz
  1. Ugotować grzyby (ok 30 min)Cebulę rozdrobnić 10 sek/obr 5, dodać masło, udusić 3 min/ 100 C/ obr 2, dodać ugotowane grzyby, rozdrobnić 5 sek/obr 5, dusić 3 min/ 100 C/ obr 2, po 30 sekundach dodać jajko i bułkę tartą. Jeśli farsz wymaga dodatkowego wymieszania 30 sek Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 3. Wyjąć do miseczki. Umyć naczynie.

  2. Do naczynia włożyć cebyle rozdrobnić 5 sek/ obr 5, dodac masło dusić 2 min/  100 C/ obr 2, dodać wywar z gotowania grzybów. Założyć motylek, gotować 6 min/ 100 C/ obr 3. Dodać mąkę, zagotować 1 min/ 100 C/ obr 3. Dodać śmietanę, gotować 30 sek/ 100 C/ obr 3. Dodac sól i pieprz do smaku. Wyjąć motylek, zmiksować sos 30 sek/ obroty 6. Gotowe.

  3. Faszerowanie piersi
  4. Piersi naciąć tak, żeby powstały kieszonki, nałożyc farsz, spiąć wykałaczkami. Smażyć na patelni z obu stron. Podawać na sosie z ziemniakami lub kaszą i zieleniną.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierś faszerowana grzybami z sosem

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: