Składniki
Pierś i farsz
- 2 piersi z kurczaka
- 30 g suszonych grzybów
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 jajko kurze
- sól,pieprz
- 1 litr wody mineralnej gazowanej, do namoczenia i ugotowania grzybów
sos grzybowy
- 1 wywar z gotowania grzybów
- 1 cebula
- 2 MT mąki
- 1/2 szklanki śmietany 30%
- sòl, pieprz, kminek
- 1 łyżki masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ugotować grzyby (ok 30 min)Cebulę rozdrobnić 10 sek/obr 5, dodać masło, udusić 3 min/ 100 C/ obr 2, dodać ugotowane grzyby, rozdrobnić 5 sek/obr 5, dusić 3 min/ 100 C/ obr 2, po 30 sekundach dodać jajko i bułkę tartą. Jeśli farsz wymaga dodatkowego wymieszania 30 sek "Obroty wsteczne" / obr 3. Wyjąć do miseczki. Umyć naczynie.
Do naczynia włożyć cebyle rozdrobnić 5 sek/ obr 5, dodac masło dusić 2 min/ 100 C/ obr 2, dodać wywar z gotowania grzybów. Założyć motylek, gotować 6 min/ 100 C/ obr 3. Dodać mąkę, zagotować 1 min/ 100 C/ obr 3. Dodać śmietanę, gotować 30 sek/ 100 C/ obr 3. Dodac sól i pieprz do smaku. Wyjąć motylek, zmiksować sos 30 sek/ obroty 6. Gotowe.
Piersi naciąć tak, żeby powstały kieszonki, nałożyc farsz, spiąć wykałaczkami. Smażyć na patelni z obu stron. Podawać na sosie z ziemniakami lub kaszą i zieleniną.
Farsz
Faszerowanie piersi
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Tak soute.
Smażyć saute bez panierki ? czy też maja byc panierowane ?
“Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa " - Mary Lou Cook