Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
day 1 + 2, 12:00
- 6 g olej rzepakowy
- 125 g cukinia
- 2/3 ząbka ząbek czosnku
- 300 g pierś z indyka, bez skóry, bez kości
- 170 g pomidora
- 2/3 łyżeczki majeranku, suszonego
- 2 g sól
- 60 g kaszy jęczmiennej pęczak
sałatka
- 1/2 cytryny
- 180 g jabłka
- 300 g Kapusty pekińskiej
- 8 g koperku, świeżego
- 90 g marchewki
- 8 g oliwy z oliwek
- 12 g natki pietruszki, świeżej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia postaw miskę i odmierz do niej 300 g mięsa indyka pokrojonego najlepiej w 4 plastry. Osusz papierowym ręcznikiem, zbij lekko tłuczkiem, posół, oprósz obficie majerankiem. Odstaw
- Do suchego naczynia włóż 12 g natki pietruszki i 8 g koperku, posiekaj 4s/obr 8. Przełóż do dużego garnka.
- Do naczynia włóż 300 g kapusty pekińskiej, posiekaj 4s/obr 8. Dodaj do dużego garnka.
- Do naczynia włóż 90 g marchwi. Dodaj 190 g jabłka, prozdrobnij 3s/obr 5. Dodaj do dużego garnka.
- Na pokrywie naczynia postaw garnek z warzywami, polej je 8 g oliwy i sokiem z 1/2 cytryny. Dodaj sól i pieprz. Wymieszaj. Odstaw
- Do naczynia miksującegowlej 1000 g wody. Dodać 1/2 łyżeczkę soli. Włożyć koszyczek. Odważyć do koszyczka 60 g kaszy jęczmiennej pęczak.
- Na pokrywie naczynia umieść dolną część Varomy. Odmierz do niej 125 g cukini pokrojonej w 0.5 cm plastry. Dobrze żeby wyszło ok 8 plastrów.
- Na cukini ułóż 170 g pomidora w plastrach. Dobrze żeby wyszło ok 8 plastrów.
- Pomidora posmaruj zmiażdżonym czosnkiem (2/3 ząbka), posól i posyp lekko majerankiem. Na to ułóż wcześniej przygotowane mięso indyka. Skrop olejem rzepakowym
- Nałożyć pokrywę, gotować 20 min/VAROMA/obr 1 aż mięso i warzywa będą miękkie.
- Zdjąć Varomę i jeszcze podgotować kaszę tyle ile potrzeba.
day 1 + 2, 12:00
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?