Składniki
Ciasto
- 300 gramów mąki
- 150 ml wody
- 25 gramów drożdży
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczek cukru
- 1 łyżeczek soli
Farsz
- 5 pieczarek, startych na tarce
- 5 plasterków szynki
- 5 plasterków salami
- 10 oliwek zielonych bez pestek
- 10 oliwek czarnych
- 1 cebula
- 250 gramów żółtego sera, do posypania pizzy
- oliwa z bazylią i czosnkiem, do polania pizzy
Sos
- 250 ml przecieru pomidorowego
- 5 łyżeczek oregano, suszone
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wode zmieszać z drożdżami, cukrem i oliwą. Mąkę wsypać do "Blokada naczynia miksującego" dodać sól i wlać wodę z drożdżami. Wyrobić: czas 2 minuty,"Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" . Ciasto wyjąć z "Blokada naczynia miksującego" podzielić na 2. Przygotować farsz
Pieczarki i cebulę rozdrobnić 5 sek/ obr. 6 lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać szynkę i salami pokrojone w kostkę, dodać oliwkli pokrojone w plasterki. Farsz wyłożyć na rozwałkowane ciasto, zawinąć w rulon jak makowiec . Pokroić na plaserki ok 2 cm. Odstawic na plasko na 20 minut w ciepłe miejsce. Przygotować sos, piec 15 - 20 min 200 C
Połączyć przecier z oregano.
Ciasto
Farsz
Sos
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepyszne! Właśnie umila mi sylwestra w czasach pandemii
Świetny pomysł na przekąskę. Dzieciaki się zajadały. Mega 😀😀
ŚWIETNE, POLECAM !!!!
Muszę zrobić.....świetny przepis na imprezy lub całkowity brak pomysłu na obiad.....
Piec 15 - 20 min 200 C
Mam pytanie , ile piec i w jakiej temperaturze?