Składniki
Kruche ciasto
- 250 gramów mąki
- 2 żółtka
- 1/2 kostki margaryny
- 1 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 50 gramów cukru
- 1/2 opakowania cukru waniliowego
Masę makową
- 1 puszki puszka gotowej masy makowej, prospona lub bakaland
Masa serową
- 500 gramów sera białego
- 2 jajka, oddzielić żółtka od białek
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 opakowania budyń waniliowy
- 1/4 kostki margaryny, rozpuścić i wystudzić
- 1/2 aromatu pomarańczowego
- 1/4 szklanki mleka 3,2 %
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Margarynę pokroić i wrzucić do naczynia miksującego, dodać resztę składników na ciasto wyrobić przy pomocy kopystki 30s/obr. 5. po wyrobieniu uformować kulkę i do lodówki na ok 30 minut.
Ser zmielić w naczyniu miksującym 2 min/ obr. 6. dodać zółtka, cukier, budyn wymieszny z mlekiem, rozpuszczoną margarynę i aromat. wymieszać 2 min. / obr. 6. Białka ubić na sztywną pianę. Masę z naczynia miksującego przelać do innego naczynia i dodać pianę, delikatnie wymieszać.
Ciasto kruche
Masa serowa
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ja używan 24 cm. Udanych wypieków
A jakiej formy najlepiej uzyc,o jakiej srednicy?
Pyszny,polecam [[wysiwyg_imageupload:2533:]]
Przepyszny wyszedł
Z
Pyszne ciasto zrobiłam juz na te Swięta pozdrawiam
Zgadza się mleko powinno być, 1/4 szklanki. Coś nie mam szczęcia do umieszczania przepisów, wpisuje wszystko jest, publikuje czegoś brakuje Pozdrawiam
Hmm tego mleka to w sumie ile ma być? W przepisie jest 1/4 a w komentarzu piszesz, że 1/2... moze szumowac trzeba ??
Czasami tak bywa, dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam i biorę sie za pieczenie.
Witam,
czytam ten przepis i chyba Ktoś zapomniał napisać o mleku. Jest w "instrukcji jak to zrobić" ale w składnikch nie ma ile go ma być.
Dzięki z rady, oczywiście spróbuję, ale mialem w domu i szkoda było ją wyrzycić ale następnym razem zrobie sam!!! Pozdrawiam i smacznego
Are you sure to delete this comment ?