Składniki
Surówka z rzodkwi i pekińskiej
- 1 Bieła rzodkiew
- 5 liści kap. pekińskiej
- jogurt naturalny
- soli
Brokuł
- 1 brokuły
Młode ziemniaki
- soli
- 1 litry wody
- 1/2 pęczka koperku, do posypania ziemniaków
- 1 kg ziemniaków
Sos do brokuła
- sòl, pieprz, kminek
- sok z 1/2 cytryny
- łyżka szcvzypiorku
- 1 łyżka koperku
- 1 łyżka natki pietrzuszki
- 1 łyzeczka musztardy francuskiej
- 1 łyzka majonezu
- 1 mały jogurt naturalny
Ryba
- sòl, pieprz, kminek, do smaku
- 4 paseczki masła, po 2 na filet
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 Filet dorsza, na osobę
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Filet umyć, osuszyć. Naciąć kieszonki u góry fileta na masło, posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Masło do kieszonek, dorsza posypać koperkiem i na dolną Varome.
Ziemniaki obrać, umyc i pokroić w kortkę. Brokuła podzielić na różyczki. Ziemniaki do koszyczka, brokuł, ma górną Varome. Do "Blokada naczynia miksującego" Wlać litr wody, dodać sól, włożyć koszyczek z ziemniakami, zamknąć "Blokada naczynia miksującego" i na gorę postawić Varome. Gotować 25 min/ obr 1 / Varoma
Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku i wstawić do lodówki podczas gdy nasza rybka się robi.
Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pekińska posztkować, posolić i po kilku minytach dodać jogurt. Smacznego
Ryba
Ziemniaki i brokuł
Sos do brokuła lub innych warzyw na parze
Surówka
Porady
Na zdjęciu rybka przygotowana na wynos
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Hello everyone, admin. Nice to meet you. Do you want to try playing we become what we behold? Play with me, it's really fun.
Wash and dry the fillet. Cut pockets in the top Strands NYT of the fillet for butter, season with salt, pepper and sprinkle with lemon juice. Butter the pockets, sprinkle the cod with dill and place on the lower Varome.
I swear, I'll read your stuff more frequently. When you have some spare time, I'd love for you to join me in playing the video game geometry dash lite that I recently discovered.
Sauce for broccoli or other steamed vegetables is so delicious but adding geometry dash subzero will make it better.
Danie zrobione i zjedzone. Przyznam się że pierwszy raz robiłam surówkę z rzodkwi -pyszna (jak już mężulkowi smakowało to....) . Ogólnie polecam.
Bardzo dobre polecam.
Właśnie zabieram się za robienie tych pyszności tylko zamiast dorsza mam mintaja ponieważ moje dziecko tylko taką rybę je... Mam nadzieje ze wyjdzie dobre jedzonko
Skorzystałam z tego przepisu robiąc pierś z kurczaka na parze z młodymi ziemniaczkami i wstążkami z cukini. Ziemniaki w koszyczku, kurczak na dolnej Varomie, cukinia na górnej. Idealnie sprawdził mi się czas gotowania podany w Twoim przepisie "25 min/ obr 1 / Varoma"
dzięki
Are you sure to delete this comment ?