- TM 31
Składniki
bagietki
- 500 g mąki pszennej, takiej jakiej zwyczajowo używasz w moim przypadku tortowa 450
- 25 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 250 g ciepłej wody
- mak lub ziarna do posypania
- 1 surowe rozbełtane jajko
- 1 łyżeczka soli
- 40 g oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki oprócz jajka i ziaren(maku) włóż do "Blokada naczynia miksującego" i wyrób 2min"Ciasto" .
Wyłoż do miski na 15-30min do wyrośnięcia.
Podziel ciasto na 4 części i ułóż na blaszce do bagietek i zastaw na 15 min do wyrośnięcia (czas nagrzania piekarnika)
w tym czasie włącz piekarnik na 210*C .
Bagietki przed wsunięciem do piekarnika posmaruj jajkiem i posyp makiem lub ziarnem.
Na blachę ,która jest na wyposażeniu kuchni nalej wody i wstaw na najniższy poziom a siatkę z bagietkami na środkowy i piecz 20min w systemie 15min góra - dół a 5 min termoobieg to będą wypieczone
bagietka
Porady
Ja swoje blaszki do bagietek kupiłam w Biedronce na wagę i całkiem nieźle się sprawiły koszt to około 20zł za dwie sztuki
[[wysiwyg_imageupload:2164:]]
Przepis zaczerpnięty z thermoprzepisy.pl . Jednak zmodyfikowany dla mojego podniebienia
Ten przepis można wykorzystać do bułek .Wychodzi ich około 15szt.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wyszło super dziękuję
zrobilam z tego przepisu bulki. Najlepsze jakie do tej pory robilam a wyprobowalam duzo przepisow
askaja8:bardzo mi miło. Polecam inne moje przepisy
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Rewelacyjny przepis,bagietki świeże jeszcze na drugi dzień,ponacinałam bułki i włożyłam masełko czosnkowe,ponownie włożyłam do piekarnika na chwilkę,aby się rozpuściło....pyyycha🙂
Zrobilam w formie bułeczek. Bardzo mi smakują i z dotychczasowych przepisow najdlużej utrzymują świeżość. Dziękuję za przepis. Pozdrawiam
Super przepis !!! Najlepszy do tej pory!
Bagietki bardzo smaczne! A dzisiaj zrobię bułeczki😊
Bardzo się cieszę że zasmakowało
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
wspaniały przepis, rewelacyjne
Bardzo mnie cieszy ,że zasmakowało
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Are you sure to delete this comment ?