thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
29 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez Meg
opublikowany: 01/16/14
zmieniono dnia: 01/16/14

Składniki

składniki suche

  • 1/4 łyżeczki soli
  • 300 g mąki pszennej
  • 55 g kokosu
  • 1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g cukru
  • 2 cukry wanilliowe lub 2 łyżeczki cukru waniliowego wykonanego w TM
  • skórka otarta z 1 pomarańczy

składniki mokre

  • 2 jajka
  • 80 g masła
  • 250 g mleka kokosowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    mufinek
  1. Masło umieścić w naczyniu miksującym i roztopić 4 min/ 70*/ obr.2. Przelać do innego naczynia.

  2. Wszystkie składniki suche umieścić w naczyniu miksującym i wymieszać 5s/ obr. 5. Przesypać do innego naczynia.

  3. W naczyniu umiescić składniki mokre. Wymieszać 5 s./ obr 5.

  4. Dodać składniki suche, wymieszać przy pomocy kopystki 20 s/ obr.5.

  5. Nakładać do papilotek do pełna. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 20-25 min w temp. 160-170*. Po upieczeniu i wytudzeniu polać białą czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.

Porady

Stopień wypieczenia mufinek najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Muffinki kokosowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 16, 2019 at 11:25
    5.0

    Bardzo dobre!!! ja pół szklanki mąki zastąpiłam połową szklanki mielonych orzechów bo nie miałam co z nimi zrobić i do każdej wcisnęłam całego migdała. Nie bawiłam się też w oddzielnie składników wszystko wsypałam i wymieszałam 20s obr 5 nie miałam pomarańcza więc dałam skórkę z cytryny. Pięknie wyrosły i nie opadły.
    PYSZNE PROSTE I SZYBKIE

  • sierpnia 31, 2016 at 06:16

    A jakby tak zamienić maką pszenną ? tmrc_emoticons.;) 

  • kwietnia 2, 2015 at 20:35

    muffinki były moim "zajączkiem" dla koleżanek z pracy - nie chciały uwierzyć, że sama je upiekłam tmrc_emoticons.;) są pyszne! ja generalnie nigdy nie przepadałam za muffinkami, wydawały mi się za suche... aż do teraz tmrc_emoticons.) na ostatniej prostej "wskoczyły" na mój stół wielkanocny! i do ulubionych tmrc_emoticons.)

    mi wyszło z tej porcji 12 dużych muffinek..

  • stycznia 17, 2014 at 14:27

    Witaj Magi, zachęcam do wypróbowania. Dziś miałam je w pracy i bardzo smakowały. Nie obejdzie się bez rozdania przepisutmrc_emoticons.) Pozdrawiam.

    Meg

  • stycznia 17, 2014 at 08:48

    Bardzo lubię wszystko co kokosowe  tmrc_emoticons.D dodałam do wypróbowania. Wyglądają pysznie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: