Składniki
składniki suche
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody spożywczej
- 1 PRZYPRAWA DO PIERNIKA
- 50 g cukru brązowego
- 50 g cukru białego
- 100 g płatków owsianych
- 200 g mąki pszennej
składniki mokre
- 2 łyżki miodu sztucznego
- 150 g mleka
- 50 g oleju
- 1 jajko
dodatkowo
- 60 g rodzynek
- 40 g skórki pomarańczowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Piekarnik rogrzać do 170*C.
Wszystkie składniki suche umieścić w naczyniu. Wymieszać 15s/obr.6. przesypać do innego naczynia.
W naczyniu umieścić składniki mokre, wymieszać 15 s/obr.5.
Dodać składniki suche. Wymieszać 15 -20s/obr.5.
Dodać rodzynki i skórkę, wymieszać 5 - 10s/obr.5/"Obroty wsteczne" .
Silikonowe foremki wyłożone papilotkami napełnić ciastem zostawiając ok. 0,5 cm miejsca. Piec w temp 170*C przez ok. 25 min.
muffinek piernikowych
Porady
Po upieczeniu i wystudzeniu muffinki można polukrować i dowolnie udekorować.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Miło przeczytać taki komentarz
Meg
Łatwy i szybki przepis, a muffinki wychodzą piękne i smakują wybornie
GAga
Może masz mniejsze foremki. Mnie wychodzi 12 standardowych muffinek, z tym że ja lubię jak mają tzw. "górkę" i nakładam ciasta prawie do pełna. Są takie konkretne wtedy. Ale każdy robi takie jakie lubi
Meg
Bardzo szybko się robią ale ciasta jest spokojnie na 18 mufinek
taka szybka wersja piernika i sposób na piernikowy zapach w domu Do środka każdej muffinki można dac po pół łyżeczki twardej marmolady
Meg
Świetny pomysł... dodaję do wypróbowania