thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
0 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Banany

  • 250 gramów

Czekolada gorzka

  • 24 gramy

Erytrytol

  • 80 gramów

Fasola czerwona

  • 240 gramów

Jajka

  • 112 gramów
  • 2 porcje

Kakao

  • 20 gramów

Nasiona chia

  • 10 gramów

Oliwa z oliwek

  • 10 gramów

Proszek do pieczenia

  • 3 gramy

Żurawina

  • 120 gramów

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do naczynia wrzuć odcedzona fasolę, jajko oliwę, banany, kakao, posiekaną czekoladę, połowę erytrytolu. Miksowanie"Miksowanie" 10, Wolne gotowanie"Wolne gotowanie" 10s
  2. Przygotowana masę przelej do keksowki o średnicy 13 cm. Sous-vide"Sous-vide" Piecz 30 minut w 180°Podgrzewanie"Podgrzewanie"
  3. Żurawinę duś Miksowanie"Miksowanie" 1Wolne gotowanie"Wolne gotowanie" 15minut z pozostałą ilością erytrytolu aż owoce się rozpadną, powstanie dżem. Dodaj nasiona chia
  4. Na przestudzoną ciasto wlej sos.

Porady

Żurawinę możesz zastąpić mrożonymi malinami badz dowolnym owocem z listy zamienników

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Brownie z czerwonej fasoli i chia

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy