thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
10 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

sernik lilki w kąpieli wodnej

  • 120-150 g ciastka owsiane, 1 paczka oreo
  • 30 gramów masło
  • 1000 gramy twaróg, 1 wiaderko
  • 200 g ser mascarpone
  • 1 opakowania cukier waniliowy
  • 5 porcji jajek
  • 100 g białej czekolady
  • 200 g śmietany, 36% tłuszczu, może być 30%
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżek mąki pszennej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    spód sernika
  1. 1 paczkę ciastka oreo oddzielamy od kremu, obroty 6, miksujemy na piasek, dodajemy miękkie maslo 30 gra, i wykładamy na tortownice z papierem do pieczenia. Nie podpiekamy.
  2. masa serowa
  3. twaróg,mascarpone,cukier puder ,cukier waniliowy,śmietane 36%,mąkę ziemniaczaną,mąkę pszenną ,jaja wkładamy do naczynia miksującego 3min./obr 6.

    w między czasie roztapiamy białą czekoladę nad parą i jak się rozpuści to dodajemy do masy. .Masę wylewamy na blachę i pieczemy 180 st. ok.1 h. w kąpieli wodnej (talerz z wrzątkiem na spód piekarnika)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

sernik lilki w kąpieli wodnej

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy