Składniki
na brownie
- 220 g suchej kaszy jaglanej
- 100 g oleju
- 6 jaj
- 250 g cukru
- 100 g kakao
- 125 g mleka
- 125 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g orzeszków ziemnych niesolonych
- 100 g rodzynek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Kaszę wypłukać kilka razy, a następnie przelać wrzątkiem. Ugotować w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, do całkowitego odparowania wody. Wystudzić
Do naczynia włożyć orzeszki, rozdrobnić 4 s/obr.6. Przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia włożyć wszystkie składniki z wyjątkiem orzeszków i rodzynek. Wymieszać 2 min/obr.6.
Dodać orzechy i rodzynki, wymieszać 10s/"Obroty wsteczne" /obr. 5. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25x25 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 170*C przez około 55 min.
Brownie
Porady
Podawać posypane cukrem pudrem np. z listkami melisy.
Uwaga: Brownie jest w środku mocno wilgotne, ale takie ma właśnie być!. Rośnie wysokie, ale potem opada, i tak też ma być
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasto super, domownicy zachwyceni.
przepis super troche zmieniłam, dodajac miod/150g/ zamiast cukru , na wierzch posypalam zurawinę i płatki migdałow polecam warto sprobować:
Bardzo smaczne - zastąpiłam rodzynki, których nie lubię, żurawiną suszoną - pycha! Posypaam ją też na wierzch - nie opadła i pięknie się prezentowała.
Słodycz to kwestia gustu Proponuję dawkować cukier według uznania. Dla mnie jest w sam raz takie jakie jest
Meg
Ilość cukru stanowczo trzeba zmniejszyć skoro to ma być zdrowe ciasto. Dałam 100g cukru kokosowego i 100g ksylitolu i jest za słodkie. Jako olej dałam kokosowy. Ciasto jest pyszne i na pewno jeszcze nie raz go zrobię. Może nastepnym razem zamiast kakao dam karob.
ja daję ok 110 dag cukru trzcinowego i tez jest ok
Pozdrawiam
Agata
Rewelacja! Śmiało można dać mniej cukru.
Robię bardzo często, tylko troszkę odchudzone - mniej cukru i mniej oleju, daję w zamian za to 1 banana, a cukier zamieniam na ksylitol.
NiE musi zachwycac wszystkich bezglutenowcy jednak je doceniają
Meg
Ciasto niestety nie zachwyciło domowników
Are you sure to delete this comment ?