Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Ciasto marchewkowe Kamilki
- 300 g marchewki
- 250 g oleju
- 120 g cukru
- 3 jajka
- 2 łyżki Orzechow lub rodzynek lub zurawiny
- 200 g mąki
- 1/3 łyżeczki soli
- 1 i 1/3 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 i 1/3 łyżeczki (Plaskiej) proszku do piezenia
- 1 i 1/3 łyżeczki (Plaskiej) sody
Polewa
- 40 g śmietany 30%
- 100 g Bialej czekolady
- Ew. Orzechy do dekoracji
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 300g marchewki umyc, obrac, pokroic na kawalki. Wlozyc do naczynia. Dodac orzech/rodzynki/zurawine. Miksowac 10sec/obr.5.
- Do naczynia wlac 250g oleju, dodac 120g cukru, 3 jaja. Miksowac 30sec/obr.6
- Dodac 200g maki,1/3 lyzeczki soli, 1 i 1/3 lyzeczki cynamonu,proszek i sode (1 i 1/3 lyzeczki kazdego). Wymieszac 10sec/obr.5
- Ciasto przelozyc do keksowki o dlug.25cm wysmarowanej maslem i obsypanej maka. Mozna przelozyc do formy mufinkiwej. Ciasta starcza na 12 mufinek.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok 60 min, do suchego patyczka, w temp 180 stopni (gora-dol). Mufinki ok 10 minut krocej. (Najlepiej nadzorowac pieczenie)
- Po upieczeniu ciasto zostawic na chwile w uchylonym piekarniku. Nastepnie wyciagnac na blat, lekko cieple wyciagnac z formy i na kratce pozostawic do calkowitego ostygniecia.
- Przygotowanie polewy:
Wlac smietane do naczynia, nastawic 1min20sec/temp 90 st/obr - Dodac polamana czekolade, nastawic 1min/90st/obr.1.5
- Polac wystygniete ciasto i posypac orzechami
Wszystkie skladniki na ciasto powinny miec temp. Pokojowa
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?