Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
30
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
Składniki
ciasteczka jabłkowo - owsiane
- 210 g płatków owsianych
- 140 g mąki może być pełnoziarnista
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 50 g cukru palmowego ( może być zwykły)
- 2 jabłka
- 1 banan
- łyżźeczka ekstraktu waniliowego
- jajko
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
- żurawina/ orzechy/ owoce goi
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do"Blokada naczynia miksującego" wsypać płatki i delikatnie zmielić 5s/4 ( jeśli płatki są błyskawiczne to ominąć ten etap)
wsypać wszystkie suche składniki i wymieszać 30s/"Mieszanie" , przesypać do innej miski
z jabłek usunąć gniazda nasienne, włożyć jabłka do "Blokada naczynia miksującego" i rozdrobnić 5s obr 4, odłożyć 2 łyżki, a pozostalą resztę + banan ponownie zmiksować 5 s/5
do zmiksowanych owoców dodać: jajko, olej ekstrakt i zmiksować 2 min obr 4
dodać suche i połączyć wszystko 2 min/ obr 4 - może być potrzebna kopystka
na koniec dorzucić odłożone 2 łyżki jabłek i np. garść żurawiny, wymieszać kopystką i rozłożyć na pergaminie za pomocą łyżki zostawiając odstęp 1-2 cm
piec w 180 st z termoobiegiem lub bez
Porady
nie wyrastają zbyt mocno przynajmiej mi
można zrobić bez banana z samych jabłek (3)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Wyszły kruche, palce lizac
Zamiast cukru dodałam erytrytol - ta sama ilość.
Piekłam w temperaturze 180 stopni 23 minuty.
Ja dodaję do takich ciasteczek dużo bakalii - pomieszałam żurawinę, pestki słonecznika, pestki dyni i płatki migdałów.
Wysły bardzo smaczne
Are you sure to delete this comment ?