thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
8min
porcja/porcje/porcji
600 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto na pierogi

  • 250 gramy woda
  • 1 porcji jajko
  • 20 gramy olej rzepakowy
  • 560 g mąki pszennej, 500 lub 650
  • 1 szczypty soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto na pierogi
  1. Do naczynia wlej woda, dodaj jajko, mąka,olej, sól wyrobic ciasto Ciasto"Ciasto" /1m.
    Przełzyc cisto na pruszony mąką blat.
    Rozwałkować na 2-3 mm.
    Wycinać krążki
  2. Na każdy krażek nakładać nadzienie zlepić, Gotować we wrzącej wodzie około 2-4 min do momentu wypłycięcia .

Porady

Pierogi podajemy zaraz po przygotowaniu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto na pierogi

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy