Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Kanadyjskie pankejki z syropem klonowym
- 0,4 litra mąka pszenna
- 0,4 litra mleka
- 4 jajka
- 1 łyżki proszku do pieczenia
- syrop klonowy, do polewania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rozdziel jajka na białka i żółtka. Trochę białka w żółtkach nie zaszkodzi, żółtka w białkach ma nie być.
- Do suchego naczynia TM wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj 20 s/obr. 3.5.
- Dodaj mleko i żółtka jajek. Wymieszaj 10 s/obr. 3.5.
- Zgarnij wszystko kopystką ze ścianek naczynia. Zamieszaj 20 s//obr. 3.5 Masa powinna być gładka i mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za gęsta, dodaj mleka i zamieszaj ponownie.
- Przelej masę do dużej miski.
- Do czystego i suchego naczynia, może być w urządzeniu TM Friend, włóż motylek.
- Wrzuć białka jajek. Ubij na sztywną pianę 2 min/obr. 4. Jeśli piana nie jest sztywna, przedłuż ubijanie.
- Do miski z masą dodaj pianę. Mieszaj, przekładając spod spodu ma wierzch do uzyskania jednolitej masy.
- Smaż na patelni z odrobiną oleju.
- Podawać, polewając na talerzu syropem klonowym.
Porady
Wychodzi mniej więcej 12 pankejków.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze