- TM 31
Składniki
na pulpety
- 20 gramów oliwy
- 300 gramów mleka
- przyprawy do smaku
- 1000 gramów mięso drobiowe
- 100 gramów cebuli
- 2 jajka
- 4 ząbki czosnku
- 1-2 pory
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do"Blokada naczynia miksującego" wkładamy cebulkę i czosnek rozdrabniamy 4 sek/obr5,dodajemy jajka,mięso mielone i przyprawy.Wyrabiamy 20 sek./obr.3.
Formujemy kuleczki,układamy w naczyniu żaroodpornym.
Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucamy pokrojony na kawałki por[biała część] mielimy 10 sek./obr 5,
Dusimy z 20 gr oliwy 2min./obr.1
wlewamy 300 gr mleka ,kostkę rosołową i mieszamy 10sek./obr 2
.Zalewamy przygotowanym sosem wcześniej uformowane pulpety,wkładamy do piekarnika .Zapiekamy do odparowania sosu[ u mnie jakieś 40 min]
Pulpety
Porady
Przepis jest oczywiście dietetyczny .
Mięso mielone można zmielić samemu za pomocą Thermomixa
Pora dodajemy w zależności od wielkości,ja użyłam 2 małe
smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo smaczne danie. Robiłam z mięsa drobiowego, oraz wołowego bazując na przepisie i też wyszło super
Rzekła lilia do motyla: "nikt nie patrzy, niech pan zapyla!"
Testował am przepis i jest ok tylko do pulpetow dodałam trochę bułki tartej no rozpadaly się w rękach . Reszta ok. Polecam
zrobiłam, smaczne, popełniłam tylko błąd. Wszystko robiłam z połowy produktów, tylko zapomniałam zmniejszyć ilość mleka, ale jakoś wyszło he, he , he
Brakuje temperatury pieczenia. Przy podanym sposobie przygotowania kostka rosołowa nie rozpuszcza się w ogóle w sosie Jakie przyprawy dodajesz do pulpetów?
OK
Dziękuję Grażynko ,już poprawione.
Dopiero raczkuję na przepisowni -więc chyba wybaczysz bląd
Beatko a co robimy z mięsem????? w przepisie nic nie ma na ten temat Pozdrawiam serdecznie