thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
3h 0min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

Gołąbki-zraziki

  • Przyprawy
  • 1 jajko całe
  • 1 cebula
  • 500 gramów mielonego z indyka
  • 8 liści sparzonej kapusty
  • 100 gramów ryżu
  • 1/4 papryki
  • 8 plastrów piersi z indyka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Gołąbki -zraziki
  1. DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlewamy 500 ml wody,do koszyczka wsypujemy ryż ,gotujemy 20min./100stopni/obr 1  .Wyjmujemy zBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" .Odstawiamy do wystudzenia.

    DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkładamy cebulę i paprykę rozdrabniamy 2 sek/obr.5 ,dodajemy mielone,ugotowany ryż,jajko i przyprawy w/g gustu[U mnie przyprawa do mielonego,sól i pieprz].Wszystko mieszamy 1 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    Plastry piersi indyka cienko rozbijamy ,przyprawiamy.[u mnie sól i delikat czerwony]

    Kapustę sparzamy jak na gołąbki.Ja ułatwiam sobie trochę pracę i spażam ją w kuchence mikrofalowej.Mianowicie usuwam głąb,ustawiam na najwyższą temperaturę w mikroweli i paruję po 5 min.Sprawdzam,jak sie dają ściągać liście to je ściągam jak nie to wkladam jeszcze raz na 5min.I tak powtarzam czynność aż ściągnie mi się tyle liści ile potrzebuję.Resztę kapusty użyłam do bigosiku.

    Sparzony liść kapusty składamy na pół,wycinamy twardą część,łyżką ukladamy na nim mięso mielone z ryżem,zawijamy w rulon.Tak przygotowany rulon zawijamy w rozbity plaster piersi.Możemy pomóc sobie wykałaczką.Obsmażamy na oliwie.Układamy w naczyniu żaroodpornym,zalewamy wodą z dodatkiem kostki rosołowej.Umieszczamy w piekarniku,pieczemy 60 min. w 180 stopniach

    smacznego

Porady

Ryż możemy ugotować tradycyjnie w woreczku w osolonej wodzie.

Do mielonego nie musimy dodawać papryki,to kwestia gustu,bez jest też smaczne

Zamiast piersi może być oczywiście inne mięso np.szynka

Mięso mielone też nie musi być z indyka.Ja tak stosuję ze względu na dietę

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gołąbki- roladki

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: