Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 3min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Składniki
Ciasto
- 250 g ciepłej wody
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
- 560 g mąki pszennej typ 500
Farsz
- 600 g bobu ugotowanego i obranego z łupinek
- 180 g sera typu feta
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula poszatkowana w drobną kosteczkę i podsmażona na oleju
- 10 gałązek poszatkowanej pietruszki (tylko liście)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 3 szczypty pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki na ciasto wkłądamy do "Blokada naczynia miksującego" . Nastawiamy 1 minuta / interwał. Ciasto wyjmujemy z naczynia i odkładamy.
- Ugotowany i obrany bób wkładamy do "Blokada naczynia miksującego" . Dokładamy fetę w kawałkach, zeszkloną wcześniej cebulkę, poszatkowaną pietruszkę, łyżeczke soku z cytryny, pieprz, ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę prosto do naczynia "Blokada naczynia miksującego" .
Nastawiamy 30 sekund obrót 4. Następnie kopystką zgarniamy wszystko z brzegów naczynia i jeszcze raz nastawiamy 30 sekund obrót 4. (do uzyskania jednolitej masy). W razie potrzeby przedłużyc czas miksowania o kilka sekund.
Porady
Ilość pieprzu, pietruszki, sposób wykonania pierogów wedle uznania. Można w cieście pominąć jajko. Ja dodaję, bo lubię ciasto bardziej "sprężyste".
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?