Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 500 gramów mięsa drobiowego lub wieprzowego
- 6 żółtek
- feta, pietruszka
- 1 jajko kurze
- 3 czubate łyżki otręby pszenne, lub owsiane
- pieprz, sól do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Mięso umyć, oczyścić z błonek pokroić na kawałki. Umieścić w naczyniu mięso, jajko, otręby, pieprz i sól i zmielić, 5-10 sekund/ obr 5-6.
Gniazda do muffinek posmarować olejem, wyłożyć mięsem mielonym, zrobić w środku dołek i włożyć nadzienie w postaci żółtka lub kawałka fety i posiekanej pietruszki.
Przykryć cieniutkim placuszkiem z mięsa.
Piec 20-30 minut (wieprzowina trochę dłużej) w 180-200 stopniach.
Porady
Bardzo efektowne "klopsy", w których każdy może znaleźć skarb
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Mega fajny pomysł, jutro je robię, już czuję że i mi smakują
Bardzo się cieszę Elu takie urozmaicenie czasem jest warte tej chwili dłużej poświęconej na przygotowanie
Niusiu kotlety zrobiłam: część z żółtkiem a część z fetą i szpinakiem Wszystkim bardzo smakowaly i podziwiali, że chociaż mielone to takie inne Dzięki za przepis Polecam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Zazwyczaj robie klopsy z gotowanym jajkiem, tego jeszcze nie robilam Do wypròbowania Bardzo mi sie podobaja
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
łyżki oczywiście, to autouzupełnianie potrafi człowieka zaskoczyć
Niusiu zauważyłam w składnikach "3 czubate łyżki szklanki otrąb pszennych lub razowych " i mam pytanie: łyżki czy szklanki??? Na logikę to łyżki ale wolę się upewnić
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Ciekawy przepis Akurat dzisiaj mam na obiad mielone, więc wypróbuję Twój sposób Niusiu Ja zrobię nadzienie z fety i szpinaku... Dam znać jak wyszły Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
mam nadzieję że będą smakowały , u mnie żółtko trochę wypłynęło, ale smak i tak jest obłędny , teraz mam pomysł na nadzienie z suszonych pomidorów i rukoli. Postaram się niedługo wypróbować.
Niusiu super te mielone, bardzo ciekawy sposób przyrządzenia dodaje do wypróbowania pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Brawo Niusiu,ale orginalne klopsy i takie łatwe do wykonania