Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
Średni
Składniki
Sos Holenderski
- 1 kostki masło
- 2 żółtek
- 4 łyżki białe wino
- 1 szczypty sól, do smaku
- 1 szczypty pieprzu, mielonego, biały do smaku
- 1/2 sok z cytryny, pół cytrynr
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Masło stopic i odstawic w misce na bok a w miedzy czasie
Do naczynia wlać zółtka i wino i właczamy mieszać, nalezy ustawic temperatura na 75 stopni aby były jajka robione na parze. Do ubitych jajek na parze powoli dodajemy masło, sół, sok z cytryny , pieprz i mieszamy. Sos gotowy po 2 minutach
Porady
Sos holenderski jest doskonałą baza dla innych sosów, wystarczy tylko składnik
1. 2 tyżki przecieru pomidorowego - sos choron
2. 1/8 l słodkiej smietany 30% - sos maślanowy
3. 2 łyżki posiekanej trybuli i estragonu - sos bearneński
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?