Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
sos z natki pietruszki
- 1 cebula, mała
- 1 łyżki margaryny, ja uzywam masła
- 1 pęczka natka pietruszki, świeża
- 1/2 wody, szklanka wywaru z warzyw
- 150 gramów śmietany, 18% tłuszczu, słodka
- 4 łyżki orzechy włoskie, łuskane, prażone na patelni
- Przyprawy, sół, pieprz do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Cebule obrać i dodac do naczynia z margaryna lub masłem i rozgrzac tak by utworzyło płyna konsystencje. Pietruszke umyc i oberwać listki od łodyg. kilka odłozyc do dekoracji , reszte listków pietruszki pokroic i dorzucic do cebuli.
2.Wlać wode z bulionem warzywnym (albo pozostałosc wywaru z warzywnego)
3.Dodać śmietane
4. Przyprawic do smaku solą i pieprzem.
5. wszystkie składniki wymieszac około 5 minut
Gotowym sos mozna przyozdobic listkami pietruszki i orzechami urazonymi.
Porady
ja preferuje uzywac masła zamiast margaryny i nie dodaje orzechów. Uzywam tego sosu do potraw z makaronem.
Czesto go dodaje do potraw ze szpinakiem zamiast cebuli daje szczypiorek na sam koniec z przyprawami zamiast duszenia w masle
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze