


Składniki
CIASTO
- 30 g szpinaku
- 150 g mąki pszennej razowej
- 15 g otrębów orkiszowych
- 10 g mąki sojowej
- 60 g oleju
- 70 g mleka sojowego
- 1 jajko
- ok. 250 g wody mineralnej gazowanej
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
WARZYWA
- 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 1/2 łyżeczki soli
- 100 g różyczek brokuła
- 100 g pieczarek
- 100 g marchewki
- 5 listków bazylii
- szczypiorek
- 20-30 g pora
- 2 ząbki czosnku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć czosnek, szczypiorek i liście bazylii i posiekać 5s. / obr.5
2.Dodać marchewkę i pora; posiekać 7 s. / obr.5
3.Dodać pieczarki i brokuły i rozdrobnić 3 s. / obr.4
4.Dodać przyprawy i wymieszać 4 s. /
"Obroty wsteczne" obr. 3; przełożyć do miseczki
1.Wszystkie sypkie składniki ciasta (mąki, otręby, sodę) umieścić w
"Blokada naczynia miksującego" i wymieszać 4s. / obr.4
2.Dodać szpinak, olej, jajjko i mleko, oraz połowę ilości wody i wymieszać 25 s. / obr.6
3.Na obrotach 2,5 przez otwór w pokrywie dodawać resztę wody do uzyskania konsystencji ciasta gęstej śmietany. Jeżeli jest za rzadkie dodać mąki.
4.Do
"Blokada naczynia miksującego" z ciastem dodać warzywa i wymieszać 10-20 s. /
"Obroty wsteczne" obr.3
5.Piec złote gofry w gofrownicy
WARZYWA
CIASTO
Porady
Takie gofry można zapakować w pojemniczek i z pomidorkami koktajlowymi, papryką w paseczki i innymi warzywami zjeść na II śniadanie.
W domu można podawać z sosami: czosnkowym, pomidorowym...
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Tereso, zachęcam do wypróbowania i wpisania komentarza i oceny
Miło mi, że przepis Cię zainteresował 
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
wydaje sie byc ciekawe
Pyszne uwielbiam gofry !!!
Brdzo zdrowe i jak efektownie wyglądają. Dodaje do mojej kolekcji
Pozdrawiam 
Elu gratuluje kochana
goferkow jeszcze nie robilam ale wykorzystam przepis juz wkrotce i napewno nie raz 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dziękuję wszystkim, którzy oceniali mój przepis i wpisywali komentarze
Bardzo się cieszę, że znalazł się w gronie przepisów nagrodzonych
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Magi, Verciu robiłyście już tą wersję gofrów?
czekam na Wasze opinie i oceny w postaci gwiazdek
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
wanadek bardzo się cieszę, że gofry smakowały i dziękuję za komentarz i opinię
Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/