![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/wtrqh5u5-3198c-805429-f60be-rrpgack3/68ea728b-1bcb-4c56-a448-36bfac6b9d52/main/pasta-z-tunczyka-i-jajek-z-suszonymi-pomidorami.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/wtrqh5u5-3198c-805429-f60be-rrpgack3/a36e8404-393e-4b89-a229-a208c387b7aa/main/pasta-z-tunczyka-i-jajek-z-suszonymi-pomidorami.jpg)
- TM 6
- TM 5
Składniki
Pasta z tuńczyka i jajek z suszonymi pomidorami
- 50 g suszone pomidory w oleju, odsączone
- 70 g ogórki konserwowe
- 15 g szczypiorek, świeży
- 20 g koncentrat pomidorowy
- 4 jajka na twardo
- 130 g tuńczyk w sosie własnym
- 60 g majonez
- 100 g serek śmietankowy naturalny
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/4 łyżeczki pieprz, mielony
- 1/4 łyżeczki chili
- 2 gałązki bazylii, świeżej, tylko liście
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. W garnku obok ugotuj jajka na twardo.
2. Do naczynia miksującego wrzuć pomidory, ogórki, szczypiorek, bazylię.
3. Nałóż na naczynie miksujące pokrywkę z miarką, zmiksuj 4 s/obr. 7, następnie zgarnij składniki kopystką ze ścianek na dno naczynia i zmiksuj ponownie.
4. Zgarnij składniki kopystką ze ścianek na dno naczynia. Dodaj jajka i tuńczyka.
5. Nałóż na naczynie miksujące pokrywkę z miarką, zmiksuj 5 s/obr. 5.
6. Zgarnij składniki kopystką ze ścianek na dno naczynia. Dodaj majonez, serek, koncentrat i przyprawy.
7. Nałóż na naczynie miksujące pokrywkę z miarką, wymieszaj 2 min/obr. 2.
8. Przełóż zawartość naczynia do miski i wstaw do lodówki do schłodzenia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?