thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 40min
porcja/porcje/porcji
15 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

KETO chlebek 4 ziarna

  • 170 g Słonecznik łuskany – 170 g
  • 170 g Siemię lniane – 170 g
  • 80 g Pestki dyni – 80 g
  • 80 g Sezam – 80 g
  • 4 porcji Jaja – 4 szt (200 g)
  • 2 łyżeczki Sól morska – 2 łyżeczki (10 g)

PASTA Z MAKRELI

  • 80 g Makrela wędzona – 80 g
  • 40 g Ogórek kiszony/ małosolny – 40 g
  • 30 g Cebula czerwona – 30 g
  • 15 g Majonez – 15 g
  • 1 łyżki Szczypiorek – 1 łyżka (5 g)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    KETO CHLEBEK 4 ZIARNA
  1. 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 °C
    2. Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie ziarna, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5.
    3. Dodajemy jajka, mieszamy 1 min/ obr. 3.
    4. Foremkę do pieczenia chleba o wymiarach 14 cm x 12 cm wykładamy papierem do pieczenia.
    5. Masę przekładamy do foremki i wyrównujemy.
    6. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy 40 minut.
    7. Po całkowitym wystudzeniu kroimy na cienkie kromeczki.

  2. PASTA Z MAKRELI
  3. 1. Makrelę obieramy i oczyszczamy z ości.
    2. Do naczynia miksującego przekładamy cebulę i ogórka kiszonego. Rozdrabniamy 3 s/obr. 5. Składniki zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
    3. Dodajemy makrelę, majonez i mieszamy 10 s/obr. wsteczne 5.
    4. W razie potrzeby powtarzamy czynność do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji.
    5. Kanapeczki smarujemy pastą z makreli. Podajemy z ogórkami kiszonymi posypane ze szczypiorkiem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

KETO chlebek 4 ziarna z pastą z makreli i ogórka kiszonego, kawa kuloodporna

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?