Składniki
Mazurska sałatka
- 4 jajka na twardo, przekrojone na pół
- 300 gramów ziemniaków, ugotowanych w mundurkach, obranych, przekrojone na pół
- 2 Rzodkiewki, przekrojone na pół
- szczypiorek, posiekany
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki octu jabłkowego
- 2 szczypty pieprz, mielony
- 2 szczypty soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, wykorzystując funkcję gotowania jajek.
Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek, odważyć do niego ziemniaki, oprószyć solą, gotować na parze 20-25 min/Varoma/obr. 1 lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Podawać jako dodatek do dań głównych lub używać do wybranych przepisów.
Do naczynia wrzucamy rzodkiewkę i miksujemy 3s/obr. 4
Dodajemy ugotowane ziemniaki, jajka, oliwę, ocet, sól i pieprz. Miksujemy 4 s/obr 3.
Gotowanie jajek
Gotowanie ziemniaków
Przygotowanie sałatki
Porady
1 porcja to 450 kcal.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
@sinister squidward The seasoning in this dish is spot on, enhancing the natural flavors of the ingredients and creating a truly memorable taste experience.
Are you sure to delete this comment ?