Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
22min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Muffinki jajeczne z kalafiorem i ziołami, ogórki kiszone
- Szczypiorek - garść (15 g)
- Cebula dymka - garść (15 g)
- Papryka czerwona - 50 g
- Kalafior - 70 g
- Jaja kurze - 3 sztuki (168 g)
- Czosnek - 1 ząbek (5 g)
- Orzechy nerkowca - 15 g
- Płatki drożdżowe nieaktywne - 10 g
- Sól himalajska - 1/2 łyżeczki
- Pieprz - 1 szczypta
- Ogórki kiszone - 80 g
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do 190°C.
- Do naczynia miksującego przekładamy garść szczypiorku i cebuli dymki w kawałkach, rozdrabniamy 2 s/ obr. 8. Przekładamy do miseczki.
- Do naczynia miksującego przekładamy papryke czerwoną w kawałkach, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Nadmiar wody odsączamy. Przekładamy do miseczki ze szczypiorkiem i dymką.
- Do naczynia miksującego przekładamy kalafior w różyczkach, rozdrabniamy 6 s/ obr. 4, przekładamy do 3-4 silikonowych foremek na muffinki.
- Do naczynia miksującego przekładamy jajka, obrany czosnek, orzechy nerkowca, płatki drożdżowe, sól, pieprz. Miksujemy 10 s/ obr. 9.
- Dodajemy szczypiorek, dymkę i paprykę, mieszamy 5 s/ obr. wsteczne 2.
- Przelewemy do muffinek.
- Pieczemy 20 min.
Porady
Wskazówka:
Te muffinki idealnie nadają się na wynos.
Płatki drożdżowe nieaktywne - nadają smak serowy potrawom, są źródłem witamin z grupy B oraz białka.
Czas przygotowania: 2 min + 20 min pieczenie
Kcal: 410 | B: 30,2 g | T: 24,6 g | W: 16,7 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze