Składniki
- Ciasto:
- 150 g.cukru
- 450 g.mąki pszennej
- 250 g.margaryny
- 5 żółtek
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Masa:
- 5 białek
- 140 g.cukru
- 2 budyń śmietankowy
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1200 g śmietany 18% gęstej
- 1 puszka brzoskwin w syropie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Nagrzać piekarnik 190 * C
Ciasto:
Cukier zemleć na cukier puder 10sek. obr.poz.9 dodać pozostałe składniki wyrabiać 2 min. obr.Interwał. Ciasto podzielić na dwie części
Masa:
Białka ubić na sztywno 2min. obr.poz 2 dodać cukier i pozostałe składniki wymieszać na jednolitą masę ok. 1min.30sek. obr.poz 3-4
Część ciasta wyłożyć na blachę, ułożyć pokrojone brzoskwinie, wylać masę z naczynia TM i drugą część ciasta zetrzeć na tartce i posypać nią masę.
Piec ok.1godz. 180* C
Smacznego.!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
wlaśnie się piecze wygląda wspaniale
wypróbujemy i zobaczymy ale wydaje mni sie ze bedzie ok
i ja dodaje do wyprobowania.Sernik to moje ulubione ciasto ale rzadko gosci na moim stole bo....problem z serem mam
dobrze ze istnieja alternatywne przepisy
Serniczek BOSKI!!!!!!! Dziekuje za przepis
Właśnie szukałam szybkiego ciasta na imieniny męza... i postanowiłam wypróbowac... zobaczymy co wyjdzie
To ciasto jest pysznei gosci w naszym domu od dawna. Z tym ze my robimy na jogurtach naturalnych ( najlepiej zeby byl gesty) i na spod ukladamy zwykle biszkopty okrągłe
Wlasnie sie piecze , zapach obledny unosi sie w calym domu
Ale troche duzo ciasta mi wyszlo do zamrazarki bedzie na pozniej
Bardzo ciekawy przepis dodaje do wypróbowania
Magi wypróbuj jest swietny naprawdę polecam jeżeli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta to można oczywiście zwiększyć ilość cukru
ja też zawsze piekłam serniki z serem ale odkąd mam ten przepis to zdecydowanie wolimy ten sernik jest taki lekki polecam