thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 17/05/14
zmieniono dnia: 17/05/14

Składniki

KRUSZONKA

  • 70 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 50 g margaryny "Kasi"

CIASTO

  • skórka z pomarańczy
  • 1 mały słoik wiśni wypestkowanych
  • 250 g rabarbaru - waga przed obraniem
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 330 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 90 g oleju
  • 180 g cukru
  • 260 g jogurtu naturalnego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    KRUSZONKA
  1. 1. Wkładamy do Zablokowany wszystkie składniki na kruszonkę według podanej kolejności, mieszamy 10s/obr 6


    2. Przekładamy do innego naczynia.


     

  2. Ciasto
  3. 1. Rabarbar obieramy , kroimy na kawałeczki i przesypujemy cukrem na pół godziny. Wiśnie ze słoika odsączamy z soku.


    2 Do naczynia miksującego wkładamy jogurt, cukier, olej, jajka, mąkę proszek, sól . Wszystko mieszamy 20 s/obr 4.


    3 Ciasto wylać na blaszkę wyłozoną papierem, na ciasto układamy wiśnie i rabarbar ( szybciej zlewamy sok) Posypać skórką z pomarańczy i kruszonką.


    4. Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni 40-45 minut


    5. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem


    6. Smacznego

Porady



 









Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto z rabarbarem i wiśniami :)

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: