thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
40 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 30/11/13
zmieniono dnia: 02/10/15

Składniki

FARSZ

  • do smaku: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, przyprawa uniwersalna
  • 50 g oliwy
  • 400 g pasztetu
  • 100 g cebuli
  • 250 g pieczarek

DODATKI

  • 1 jajko roztrzepane do posmarowania ciasta
  • sezam

CIASTO

  • 500 g mąki pszennej
  • 5-10 g drożdży
  • 70 g miękkiej margaryny
  • 220 g kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • 5 g soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Farsz
  1. 1. Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i zmiksować czas 5s/ obr 5. Przełożyć do innego naczynia.

    2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę i zmiksować czas5s/obr 5 . Kopystką zgarnąć ze ścianek cebulę, wlać oliwę dodać pieczarki. Smażyć 10 minut Varoma/ obr 1. Pod koniec smażenia dołożyć pokrojony w kawałki pasztet i przyprawy. 

    3. Wszystko razem wymieszać 30s/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr 4

    4. Wystudzić farsz.

  2. Ciasto
  3. 1. Margarynę pokroić w kawałki i wrzucić do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , dodać mąkę i zmiksować 10 s/obr 5.

    2. Dodać sól, śmietanę , drożdże i jajko . Zmiksować 10s/obr 5.

    3 Wyrabiać ciasto 2minuty / Ciasto"Ciasto"  

    4. Wyłożyć ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na około 0,5 godziny

    5. Ciasto rozwałkować i wykrawać kółka o średnicy 10 cm , nałożyć na środek farsz i zwijać w kształt prostokąta.

    6. Ułożyć na blaszce żeby trochę podrosły.

    7. Włączyć piekarnik 180 stopni.

    6. Posmarować paszteciki jajkiem i posypać sezamem.

    8. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 15-20 minut na kolor jasnozłoty.

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Porady

Paszteciki podawać do czerwonego barszczu.

SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Paszteciki drożdżowe do barszczu

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: