Składniki
FARSZ
- bazylia świeża
- 150 g sera mozzarella
- 180 g pomidorów świeżych
- pieprz
- 0,5 łyżeczek soli
BUŁKI
- 1 łyżeczki soli
- 40 g drożdży
- 450 g mąki pszennej
- 45 g oliwy
- 120 g wody ciepłej
- 120 g mleka 3,2 %
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć pokruszone drożdże, wlać wodę i mleko podgrzewać 2 minuty /37 stopni /obr 1
2.Dodać mąkę, olej i sól. Wyrabiać 2 minuty "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto"
3. Wyłożyć na stolnicę , przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut . W tym czasie przygotowujemy farsz.
FARSZ
* Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, następnie kroimy na kawałki . Wrzucamy do naczynia miksującego 3 s/ obr 4.
* Pomidory przekładamy do koszyka żeby obciekły .
* Do "Blokada naczynia miksującego" wkładamy mozzarelkę pokrojoną na kawałki 3s/ obr
* Dodajemy pomidory , posiekaną bazylię sól i pieprz do smaku.
* mieszamy "Brak obrotów wstecznych" 4 s/obr 4
4. Ciasto dzielimy na 12 kawałków, na środek każdego kawałka wkładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy.
5. Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem . Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.Przed pieczeniem posmarować mlekiem. Piec 20 minut 180 stopni.
SMACZNEGO
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
BUŁEK
Porady
Pomidory muszą być odcedzone od nadmiaru soku , bo inaczej farsz wypłynie z bułek
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pyszne, polecam goraco.
bardzo smaczne,polecam
wypróbowałam i nie żałuje
Wyszły przepyszne! Polecam wszystkim. Szybko i smacznie
Bułki upieczone ,przepis zapisany w ulubionych polecam .
Cieszę się Meg , że bułeczki smakowały dziękuję za komentarz i pozdrawiam
Bułki upieczone. Bardzo smaczne, trochę przypominają zapachem moje prowansalskie Ja posypałam moje dodatkowo solą ziołową, dlatego następnym razem do ciasta dam mniej soli Myślę, że z tym nadzieniem i z tego ciasta fajne byłyby też bułki minipizze Przepis polecam
Meg
Magdaleno wypróbuj i daj znać czy smakowały Czekam na ocenę pozdrawiam i życzę udanych wypieków
Dodaje do wypróbowania , dzisiaj jedziemy z córunią na zakupy i wieczorkiem będą bułeczki
Zachęcam do wypróbowania dziękuję za komentarze i oceny pozdrawiam
Are you sure to delete this comment ?