thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 11/09/13
zmieniono dnia: 13/09/13

Składniki

  • 1000 g cukru brązowego
  • 1000 g żurawiny bagiennej świeżej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Przebrać żurawinę, opłukać i włożyć do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , zmiksować 15 s/ obr 10 , następnie zakładamy motylek ustawiamy obroty 3 i przez otwór wsypujemy cukier - ucieramy około 5 minut.

    2 , Przelewamy do miski ( najlepiej do makutry) przykrywamy lnianą ściereczką i zostawiamy na 24 godz ,( od czasu do czasu mieszamy żurawinę drewnianym tłuczkiem )

    3 . Tak przygotowaną galaretkę przekładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy (zakretki również wyparzyć i zakręcać jak są  jeszcze gorące !).

    4. Galaretkę żurawinową można przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 2 lat.

      

Porady

[[wysiwyg_imageupload:1493:]]

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Żurawinowa galaretka

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?