- TM 31
Składniki
- 330 g cukru, + 55 g
- 215 g Palmy
- 5 g kakao
- 90 g wody
- 270 g mąki krupczatki
- 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- szczypta soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Zagotować cukier, margarynę, kakao i wodę 5min/70st.C/obr.2
Odlać pół szklanki tej masy (dodać 55g cukru i wymieszać), a do reszty gdy przestygnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i żółtka, ucierać 1min/obr.6 - przelać do innego naczynia.
Do naczynia miksującego nalać 1l letniej wody i umyć 15s/obr.8. Wytrzeć naczynie miksujące do sucha. Puste naczynie nastawić na 10s/obr.8, wytrzeć ścianki naczynia.
Do naczynia miksującego założyć motylek, dodać białka, szczyptę soli i ubijać 3min/obr.3,5.
Wyjąć motylek dodać ciasto i wymieszać 30s/obr.3. (lub panę z białek przełozyć do naczynia z ciastem i wymieszać ręcznie).
Piec 50min w temp. 180st.C
Po ostudzeniu polać przygotowaną wcześniej masą czekoladową.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze