thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
14min
Czas całkowity
14min
porcja/porcje/porcji
6 butelka/butelki/butelek
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 13/11/12
zmieniono dnia: 13/11/12

Składniki

Soczek dyniowy

  • 400 gramów dyni, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 2 jabłka, obrane ze skórki
  • 1 banany
  • 1 sok z cytryny
  • 100 g cukru
  • gorąca woda

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Soczku dyniowego
  1. Dynię rozdrobnić 7s/obr.5
    Dodać 750ml gorącej wody i gotować 7min/temp. Varoma/obr.1
    Dodać pozostałe składniki i zmiksować przytrzymując miarkę (uwaga na parę aby się nie poparzyć) 1min/obr.10
    Uzupełnić gorącą wodą (jeśli jest taka potrzeba) do 2l i pasteryzować 5min/100st.C/obr.2. Jeśli zacznie kipieć to zmniejszyć temp. na 90st.C.
    Całość zmiksować 30s/obr.9 przytrzymując miarkę (uwaga na parę aby się nie poparzyć).
    Gorący sok przelac do buteleczek po Kubusiu lub Frugo.

Porady

Dzięki pasteryzacji soczek bardzo długo się przechowuje, więc można zrobić zapasy na zimę.

Fajna propozycja na dodatkowa porcję warzyw i owoców dla dziecka. Z jednej porcji wychodzi 6 buteleczek, więc mamy na każdy dzień tygodnia np. dla dziecka do szkoły.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Soczek dyniowy pasteryzowany

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: