thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
50 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

CIASTO

  • 170 g kwaśnej śmietany
  • 2 płaskie łyżeczki sody
  • 3 żółtka
  • 6 łyżek cukru
  • 500 g mąki
  • cukier waniliowy
  • 500 g białego sera

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki. Wyrobić ciasto 5 min/Ciasto"Ciasto" .

    Lepić kulki wielkości orzecha włoskiego (lepiąc moczyć ręce w ciepłej wodzie).

    Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.

    Po wyjęciu posypać pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

KULKI Z CIASTA OPONKOWEGO

Wydrukuj:

Komentarze